Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten krem nadaje się do przekładania tortów lub do dekoracji naszych babeczek czy muffinek .Jest pyszny nawet jako dodatek do prostych deserów z owocami. Żeby nam się udał, jest jeden sekret. Zapraszam na filmik na mój kanał na Youtube
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Ważne, żeby śmietana i serek mascarpone były dobrze schłodzone.
Śmietana-fix polączyc z cukrem pudrem.
Śmietanę ubić najpierw na średnich obrotach potem zwiększając na większe obroty. W trakcie ubijania dodać kilka kropli aromatu. Ubijamy 2 do 3 minut nie dłużej ,gdyż wyjdzie nam masło.
Dodaj teraz cały serek mascarpone. Ubij 30 sekund następnie wsyp cały cukier puder wymieszany z śmietan-fix. Ubijaj kilkanaście sekund. Krem jest sztywny i idealnie nadaje się do przekładania tortów. Uwaga. Przy zakupie serka mascarpone należy zwrócić uwagę ile procent ma tłuszczu serek, bo jeśli jest 44 % to wówczas należy dodać utwardzacza . Są serki ,które maja 75% tłuszczu to w tym przypadku nie konieczne jest dodawanie śmietan -fix. Zobacz filmik. Smacznego