Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne krążki z jabłek w cieście naleśnikowym z płatkami migdałów. Krążki jabłkowe są bardzo smaczne i syte , polecam na popołudniowy deserek.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3156
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3156
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Składniki
Przygotować krążki z jabłek; Jabłka obieramy w całości. Gniazda nasienne usuwamy(wydrążamy łyżeczką). Następnie kroimy w krążki o grubości do 1,5 cm. Ciasto; Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę, Następnie żółtka miksujemy z cukrem, mąką, mlekiem, wodą mineralną gazowaną oraz proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy na gładką , jednolitą masę.( ciasto ma mieć konsystencje gęstej śmietany ). Ciasto połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek oraz z płatkami migdałów. Krążki jabłek zamaczać w cieście i smażyć w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu obsypać cynamonem i cukrem pudrem.