Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , proste i szybkie w przygotowaniu krążki jabłek w cieście na racuchy przygotowanym na kefirze. Krążki jabłek wyszły bardzo pyszne w środku mięciutkie ciepłe prawie rozpadające się jabłka , a z wierzchu chrupiące ciasto, podałam je z syropem klonowym oraz jogurtem naturalnym typu islandzkiego Skyr. Polecam
patelnia, miska, trzepaczka kuchenna, łyżka, nóż, ręcznik papierowy,
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Obie mąki oraz proszek budyniowy przesiać do wyższej miski, dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Wymieszać, następnie wlać kefir i ponownie trzepaczką kuchenną wymieszać na gładkie ciasto, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. ( można użyć miksera). Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, wmieszać w ciasto trzepaczką. Na większej patelni rozgrzać masło , krążki jabłek maczać w cieście i smażyć na złoty kolor z każdej strony. Układać na talerzu ( w razie potrzeby odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu). Po usmażeniu krążki jabłek oprószyć cynamonem, polać syropem klonowym ( możną oprószyć cukrem pudrem) i podawać z czym się lubi. Smacznego
Przygotowane krążki jabłek i ciasto.
Smażenie .
Deser gotowy do podania.