Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleca bardzo smaczne krążki jabłkowe. Krążki w cieście biszkoptowym smakują rewelacyjnie i pamiętam je z dziecinnych lat.
nóż, mikser, patelnia, ręcznik papierowy,
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 25
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 25
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
Jabłka obrać, wydrążyć środki czyli gniazda nasienne, a następnie pokroić w 1 cm krążki. Ciasto biszkoptowe; Białka oddzielić od żółtek następnie ubić ze szczyptą soli na sztywną piane. Cały czas ubijając dodawać na przemian cukier i żółtka, a na sam koniec przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Do tak przygotowanego ciasta zanurzać krążki jabłek i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Odsączać na ręczniku papierowym.