Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kostki z mango z winogronem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 509
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13267
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 509
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13267
Składniki
Zmiksuj na gładko herbatniki. Dodaj miękkie masło i zagnieć sztywną masę. Dociśnij ją na dnie brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw spód w chłodne miejsce.
Serek wymieszaj z jogurtem i cukrem. Dodaj sok z cytryny, umyte winogrona i pokrojone na kawałki mango. Żelatynę przełóż do 1/3 szklanki zimnej wody do nasiąknięcia. Potem rozgrzej ją niemal do punktu wrzenia i wlej do przygotowa- nego kremu. Dobrze wszystko wymieszaj i wlej na stężały spód w formie.
Zrób polewę. Mango rozmiksuj. Włóż do rondla z cukrem i wlej 200 ml wody. Zagotuj, po chwili wsyp proszek budyniowy wymieszany w 50 ml wody. Gotuj chwilę. Mieszanką polej sztywny krem i wygładź. Schłódź. Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 174 kcal.Źródło: Na żywo