Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Korzenne ciasto z pierniczkami"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 62
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10199
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 62
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10199
Składniki
Maliny i wiśnie przełóż na sitko. Poczekaj, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Kawę połącz z likierem oraz przyprawą do pierników. Twaróg wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym oraz śmietaną kremówką. Całość ubij mikserem na puszysty krem.
Połowę pierniczków ułóż na spodzie formy. Skrop połową ponczu kawowego. Posyp malinami i wiśniami. Na owocach rozsmaruj połowę kremu. Przykryj resztą ciastek i skrop pozostałym ponczem. Wyłóż resztę kremu. Wierzch wygładź. Ułóż na nim rzędami pralinki. Deser mocno schłodź. Przed podaniem oprósz kakao.
Dla odmiany tiramisu przygotuj np. z borówkami. ok. 30 min, 1 porcja zawiera ok. 460 kcal. Ok. 3,70 zł za porcję.Źródło: Tina