Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie orzechów, delicji, pysznego kremu, truskawek, same pyszności :)
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1780
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 54
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1780
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 54
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, orzechy, migdały wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 równe części i upiec w 180 °C przez 40 min.
Masa: Sok pomarańczowy zagotować z syropem różanym. Budynie zmiksować z wodą, żółtkami i mąką. Tak przygotowany budyń dodać do gotującego się soku. Do kostki margaryny dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i zmiksować na jednolitą masę.
Na ciasto wyłożyć 1/3 masy, następnie delicje lekko namoczone w kawie, znowu 1/3 masy, ciasto, ostatnią część masy, na to pokrojone truskawki i zalać je galaretkami.