Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i warte polecenia ciasto mojego pomysłu. Trochę pracy jest przy nim, ale warto się poświęcić, ponieważ efekt jest niesamowity.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Ciasto: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy ubijać do rozbicia kryształków cukru, dodać żółtka i olej, dokladnie połączyć, na koniec dodać mąki, proszek do pieczenia i kakao zmieszane razem i delikatnie wymieszać mikserem. Przełożyć na blaszkę 35x25 i piec przez około 30 minut w 190 stopni C. Wystudzić ciasto i przekroić na dwie części. Dolną część ciasta nasączyć resztą syropu z brzoskwiń zmieszanym z odrobiną wody.
Masa budyniowa: 1 1/2 szklanki wody, syrop, margarynę i cukier zagotować. W 1/2 szklanki wody rozpuścić budynie cytrynowe. Wlać roztwór budyniowy do gotującego się roztworu i ugotować budyń. Wylać gorący budyń na dolną część nasączonego ciasta i przyłożyć drugą częścią ciasta i również ją nasączyć sokiem z wodą. Posmarować dżemem i wyłożyć pokrojone w plasterki brzoskwinie.
Masa śmietanowa: wlać mleko do miski i wsypać śnieżki i śmietan fixy. Ubić na sztywną masę i dodać tężejącą galaretkę. Gotową masę wyłożyć na brzoskwinie. Górę można ozdobić potartą gorzką czekoladą i masą śmietanową. SMACZNEGO!!!