Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 269
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 415
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 269
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 415
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dodaj szczyptę soli, cukier biały i wanilinowy. Ucierając, wbijaj po jednym jajku. Dolej olejek rumowy.
Mąkę wymieszaj z proszkiem, po czym dołóż do masy z rozdrobnionymi bakaliami.
Przełóż całość do wyłożonej pergaminem keksówki i piecz godzinę w 180°C.
Keks wyjmij z formy i dowolnie udekoruj.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax