Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niby sernik, na kruchym spodzie. Ciasto z jogurtami i kolorowymi budyniami . Ciasto z malinami, wyszło pyszne.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 318
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 318
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować. Rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z połową cukru,serem a potem z jogurtami ale na niskich obrotach miksera.Stopniowo dolewać olej, i zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Delikatnie wmieszać porcjami do masy. Rozdzielić do 5 miseczek. Do każdej przesiać po odpowiednim budyniu i wymieszać.Do 2 dodać dodatki i wymieszać.
Na ciasto kłaść w różnych miejscach po 2 łyżki masy, aż do wyczerpania.
Porozrzucać maliny.
Piec ok.70 min. w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia.
polewa-Polewę rozpuścić w/g wskazówek na opakowaniu. Polać zimny jogurtowiec w esy-floresy. Kroić aż stężeje.