Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...udany eksperyment z barwnikami,ale można oczywiście pominąć E...w przepisie i zrobić tradycyjne biszkopty z kolorową marmoladą :-) Polecam obie wersje.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1212
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12395
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1212
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12395
Składniki
Upiec 3 biszkopty,każdy z 2 jaj,1/3 szkl cukru, 3 łyżek mąki,1 łyżeczki proszku i kilku kropel zapachu oraz szczypty barwnika(ubić białka,utrwalić cukrem,dodać żółtka i zapach,a następnie przesianą mąkę,barwnik i proszek) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia,cienko rozsmarować ciasto i wstawić do gorącego piekarnika (200) piec 15-20 min.Po upieczeniu delikatnie oderwać papier od ciasta, przełożyć je na ściereczkę i zwinąć w roladkę.Zostawić do ostygnięcia.
W 3 garnuszkach podgrzać dżem,dodając do każdej porcji inną galaretkę.Zagotować do momentu rozpuszczenia galaretki.Po ostudzeniu,kiedy marmolada zacznie już gęstnieć przekładać masę na kolorowe biszkopty i zawijać w roladki.Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki,do całkowitego ściągnięcia dżemu.Ja użyłam dżemu brzoskwiniowego,z czarnej porzeczki i marmolady z jabłek i brzoskwiń (zielone nadzienie).
SMACZNEGO