Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą tych ciasteczek jest to, że można je przechowywać nawet do 5 tygodni.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 774
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 69
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 774
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 69
Składniki
Masło , mąkę , cukier puder i żółtka zagniatam na jednoltą masę Ciasto dzielę na trzy części .z czego jedna jest trochę większa od pozostałych. Największą część zostawiam , natomast do drugiej dodaję kakao , a do trzeciej barwnik i zagniatam.
Na stolnicy wałkuję białą część , na nią kładę rozwałkowaną część z barwnikiem. W środku umieszczam kakaową część i zwijam. Kakaowej części nie wałkuję , tylko kładę w formie ' parówki'. Ciasto zawijam w folię spożywczą i umieszczam w zamrażarce na min. 1 godz.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni. Ciasto kroję w plasterki ok. 5 mm. Rozkładam na papier do pieczenia i piekę ok. 10 min. Studzę. Jeśli chcemy je dłużej przechowywać, należy umieścić je w dobrze zamkniętym pojemniku.