Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o zniewalającym smaku i wyglądzie. Zachwyci gości.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 89
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 21
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 60
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 89
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 21
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 60
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi. Podzielić na 2 części , do jednej dodać koncentrat pomidorowy , wymieszać.
Ciasta umieścić w dwóch rękawach do dekoracji. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć paskami do blaszki.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Gorące zwinąć w roladę. śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z serkiem oraz konfiturą. Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami wody, pozostawić do napęcznienia, podgrzać aż się rozpuści, dodać 2 łyżki masy , wymieszać , dodać do masy i wymieszać.
Zakrzepłą galaretkę pokroić w paski. Rozwinąć roladę posmarować masą , z jednej strony ułożyć paski pokrojonej galaretki.
Pozostałą galaretkę pokroić w kostkę i ułożyć na masie. Zwinąć roladę. Schłodzić w lodówce , 4 godziny , posypać cukrem pudrem po wierzchu, pokroić na porcje.