Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kokosową bitą śmietaną, biszkoptami, bezikami i owocami. Robi się błyskawicznie, a wygląda i smakuje rewelacyjnie.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 316
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 316
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Składniki
Śmietanki, których używamy muszą być mocno schłodzone. Śmietankę zwykłą i kokosową mieszamy, dodajemy cukier puder i ubijamy. Owoce obieramy i myjemy. Warto użyć mieszanki owoców słodkich i kwaśnych. Biszkopty kroimy na ćwiartki. Przygotowujemy 6 szklaneczek lub pucharków. Na dnie układamy 4 ćwiartki biszkopta, na to łyżkę bitej śmietany, owoce, beziki, biszkopty, śmietankę. Na górze układamy znów porcję owoców i bezików. Deser podajemy od razu.