Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowiec"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 138
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 138
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier, żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Wlej do formy (23 na 38 cm). Piecz ok. 20 min w 180°C.
Ciasto kokosowe: białka ubij, dodając cukier, wiórki kokosowe i mąkę z proszkiem. Wlej do formy tej samej wielkości co na biszkopt. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Krem: cukinię osącz. W 1/4 szkla nki soku rozrób budyń i mąkę. 3/4 szklanki soku i cukier zagotuj (jeśli nie ma tyle soku, dopełnij wodą). Wlej mieszankę, ugotuj budyń. Ostudź.
Margarynę utrzyj z żółtkami i budyniem. Dodaj cukinię, połącz. Kremem posmaruj biszkopt, ułóż ciasto kokosowe.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Sobejko z Łowców</strong>
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie