Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowe tiramisu"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 15
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23688
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20254
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 15
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23688
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20254
Składniki
Kawę rozpuść w 8–10 łyżkach wrzątku, wymieszaj z połową likieru kokosowego. Wiórki kokosowe wsyp na mocno rozgrzaną patelnię, ciągle mieszając, lekko zrumień. Następnie przesyp na talerzyk i odłóż do wystudzenia. Białą czekoladę zetrzyj na tarce o małych otworach.
Twaróg utrzyj ze śmietaną. Dodaj startą czekoladę oraz serek mascarpone. Ubij mikserem na puszysty krem. Wymieszaj go z pozostałym likierem oraz wiórkami kokosowymi
Połowę biszkoptów ułóż na spodzie prostokątnej formy. Skrop połową ponczu kawowego. Przykryj resztą ciastek i skrop pozostałym ponczem. Na to wyłóż krem. Schładzaj 8 godzin. Przed podaniem wierzch posyp kakao.Źródło: Tina