Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe ciasteczka z bakaliami, marchewką i płatkami owsianymi są przepyszne i bardzo łatwe do przygotowania.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 236
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 236
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną, kokosową, płatki owsiane i proszek do pieczenia, wymieszać.
Do drugiej miski wbić całe jajka, dodać cukier i ziarenka wanilii. Zmiksować jak na biszkopt.
Do masy jajecznej wsypać przygotowaną mąkę z płatkami i proszkiem do pieczenia, zamieszać.
Następnie wsypać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, wiórki kokosowe, skórkę kandyzowaną i posiekane bakalie. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.
Łyżeczką nakładać porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor, około 15 minut