Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowa rolada w cieście herbatnikowym"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Składniki
Ciasto herbatnikowe: herbatniki pokrusz, posyp kakao, wymieszaj. Masło stop, wlej do herbatników. Mleko mocno podgrzej, wlej do herbatników, wymieszaj.
Rozwałkuj na prostokąt (30 na 20 cm) przez folię spożywczą. Z jednej strony obficie posyp wiórkami kokosowymi, tą stroną ułóż do spodu.
Masa kokosowa: wiórki kokosowe zalej gorącym mlekiem, wymieszaj. Masło utrzyj z cukrem pudrem.
Dodawaj po łyżce wiórków, cały czas mieszając i na koniec wlej alkohol. Masą posmaruj ciasto, zwiń, dob rze dociskając do środka. Mocno owiń folią. Włóż do lodówki, by rolada stwardniała.Źródło: Chwila dla Ciebie