Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to proste ciasteczka na bazie białek, które zostają po pieczeniu np. pączków czy faworków.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 165
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 264
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 165
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 264
Składniki
Masło rozpuścić w rondlu, dodać wiórki kokosowe i mieszać chwilę na małym płomieniu gazu. Uważać aby wiórki się nie przypaliły. Ubić białka dodając po trochu cukier wymieszany z mąką ziemniaczaną. Ubite białka dodać do masy kokosowej - dobrze wymieszać i kłaść łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 10 min. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.