Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zostają mi białka i coś trzeba z nich zrobić. Nie zawsze musi to być beza, mogą to być wspaniałe, kruche kokosanki
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Białka ubijamy na sztywno. Cukier dodajemy partiami, ciągle ubijając. Za pewne nie rozpuści się do końca, ale to nic nie szkodzi, poubijajmy białka z cukrem ok. 5 minut i dodajmy mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe. Wszystko dokładnie wymieszajmy przy pomocy miksera na najniższych obrotach. Powstanie dość gęsta masa kokosowa. Możemy wykładać ją łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub formować wilgotnymi dłońmi. Tak czy inaczej wilgotną dłonią możemy wyrównać nasze kokosanki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 30 min w 160 st.C, funkcja góra/dół. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl