Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodaj cukier i żółtka. Wsyp oba rodzaje mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy, piecz 25 min w temp. 180 stopni C. Ostudź.
Masa: kremówkę zagotuj z wiórkami. Ostudź, odcedź wiórki. Kremówkę ubij z zagęstnikami i cukrem waniliowym. Drugi cukier utrzyj z mascarpone i likierem. Połącz obie masy oraz odcedzone wiórki.
Biszkopt pokrój na 3 blaty. Spód posmaruj dżemem i 1/3 masy. Nałóż 2 blat, po smaruj dżemem i 1/3 masy. Ułóż 3 blat, posmaruj dżemem, natomiast wierzch i boki resztą masy.
<strong>Przepis Moniki Trząski z Dąbrowy Górniczej</strong>Źródło: Relaks