Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kociołek z soczewicą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27446
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30-40 minut
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Łodygi selera pokroić w plasterki, liście odłożyć do dekoracji. Kiełbaski pokroić w półplasterki. W garnku rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę i kiełbaski. Oprószyć curry. Dodać seler i soczewicę. Zalać 650 ml wody. Wkruszyć kostkę bulionową. Gdy całość zawrze, zmniejszyć ogień i dusić, aż soczewica będzie miękka (ok. 20 minut).
Natkę pietruszki drobno posiekać. Jabłko obrać, pokroić w plasterki. Natkę i plasterki jabłka dołożyć do składników w garnku 2-3 minuty przed końcem gotowania. Potrawę przyprawić do smaku octem jabłkowym, solą i curry. Przed podaniem udekorować listkami selera.Źródło: Życie na gorąco