Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny deser francuski z ciasta naleśnikowego"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Owoce umyj, oczyść z szypułek i osusz. Truskawki pokrój na połówki lub ćwiartki. Posyp łyżką cukru i polej wiśniówką, wymieszaj. Odstaw, by puściły sok. Przełóż na sitko, osącz.
Mąkę przesiej do miski, wymieszaj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Jajka ubij na gładką masę, wymieszaj z esencją. Delikatnie mieszając, dodawaj po łyżce mąki.
Na koniec wlej śmietankę i ponownie wymieszaj. Płaską formę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Ułóż owoce, zalej je ciastem. Wyrównaj wierzch. Piecz 35-40 minut w 180°C.
Wyjmij deser z piekarnika i zostaw do przestudzenia, najlepiej na kratce, by szybciej ostygł. Oprósz cukrem pudrem przesianym przez sitko. Pokrój na porcje, gdy całkowicie ostygnie.Źródło: Naj