Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis jest prosty ale trzeba poświęcić mu chwilę czasu. babeczki zawsze się udają są pyszne i pięknie wyglądają:).
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1588
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 70
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1588
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 70
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Kruche ciasto: Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać miękką margarynę i jajko. Całość zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. Następnie włożyć ciasto na ok. 30 min do lodówki. Rozłożyć bardzo cienko ciasto na wysmarowanych tłuszczem formach do babeczek. Piec 25 min w temperaturze 175 C
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Aby zachować konsystencje na dłużej, można dodać łyżkę śmietan-fixu.
Do ostudzonych babeczek dodać śmietanę i udekorować dowolnymi, pokrojonymi owocami.