Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks żurawinowy"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Bakalie zalej rumem, odstaw na dobę w chłodne miejsce.
Margarynę utrzyj z cukrem. Dodawaj po jednym jajku, ucierając. Wsyp mąkę (2 łyżki odłóż) wymieszaną z proszkiem do pieczenia, połącz. Bakalie posyp odłożoną mąką, dodaj do ciasta, wymieszaj.
Ciasto przełóż do natłuszczonej, posypanej bułką tartą keksówki. Piecz ok. 50 min w temp. 170°C.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie