Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne ciasto,przepis pochodzi z jakiejś gazety....nie pamiętam jakiej bo już od dawna go posiadam
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 112
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 112
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni...Masło stopić,zestawić z ognia i wymieszać z cukrem.Lekko przestudzić. Wbić jajka,dolać mleko i wymieszać na gładką masę mikserem.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać.Małymi porcjami dodawać do masy z miksera,i ucierać na gładką masę.
Banany pokroić w plastry,skropić sokiem z cytryny,posypać cynamonem.Morele kroimy w kosteczkę..Banany ,morele oraz migdały dodajemy do ciasta..mieszamy...Blachę do ciasta smarujemy masłem i oprószamy mąką..wylewamy ciasto,posypujemy migdałami i do piekarnika na 45 minut...Smacznego