Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks z jabłkami i buraczkami"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14221
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 40
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 136
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14221
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 40
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 136
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Wymieszaj mąkę, cynamon, proszek, kakao. Ubij jajka z cukrem. Porcjami syp mieszankę. Dodaj jabłka, olej i delikatnie wymieszaj. Wsyp bakalie oraz starte buraczki. Jeszcze raz wymieszaj masę.
Wlej do natłuszczonej keksówki. Piecz 60 minut w temp. 180°C.
Polewa: zagotuj śmietanę. Wsyp cukier puder i wymieszaj. Wlej sok z cytryny, jeszcze raz wymieszaj. Ostudź.
Ciasto nakłuj wykałaczką w kilkunastu miejscach, polej tężejącym lukrem. Wierzch posyp posiekanymi orzechami włoskimi, żurawinami.
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Bella Relaks