Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks z bakaliami pieczony na wolnym ogniu"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Zalej owoce połową brandy. Przykryj i zostaw na noc.
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Kwadratową formę 23 cm wyłóż podwójnie papierem do pieczenia, tak aby wystawał na 2,5 cm. Pokrój nasączone brandy owoce.
Mikserem ubij masło z cukrem. Mieszając dalej, dodaj kolejno jajka, następnie dżem oraz esencję. Partiami dodawaj do masy owoce i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Ostrożnie przełóż ciasto do formy. Udekoruj całymi migdałami.
Piecz 2 i 1/2 godziny, sprawdzając patyczkiem. Jeszcze gorące, polej resztą brandy. Pozostaw w formie, przykryj ściereczką. Obwiąż wstążką, gdy całkiem wystygnie.Źródło: Olivia