Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 556
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 311
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 556
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 311
Składniki
Obrane migdały mielę. Margarynę ucieram z cukrem pudrem, cukrem, waniliowym i solą. Kolejno wbijam do masy jajka. Migdały mieszam z mąką, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Na przemian z mlekiem dodaję do ucieranej masy. Na koniec wrzucam owoce kandyzowane (lub różne bakalie oprószone niewielką ilością mąki), mieszam.
Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej o długości 30 cm. Piekę 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Zimny piernik dekoruję polewą czekoladową.Źródło: Rewia