Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne ciasto idealnie nadaje się na spotkania z przyjaciółmi lub w gronie rodziny, wystarczy go co najmniej dla 12 osób, więc jeśli spodziewasz się gości i chcesz poczęstować ich czymś wyjątkowym keks marmurkowy będzie w sam raz.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 131
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 135
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22714
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 131
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 135
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22714
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.
Jajka rozbij. Żółtka dodaj do masy. Białka ubij. Pianę z białek połącz z ucieraną masą, podziel ją na pół.
Foremkę natłuść, oprósz tartą bułką.
Do jednej porcji masy dodaj połowę mąki i proszku do pieczenia, kakao oraz pół szkl. mleka, do drugiej skórkę pomarańczową, resztę mąki, proszku do pieczenia i mleka. Oba ciasta na przemian wkładaj do foremki.
Ciasto piecz 1 godzinę w temp. 180 st.
Przygotuj lukier: cukier puder utrzyj na gładko z sokiem pomarańczowym i wrzątkiem.
Wystudzone ciasto posmaruj lukrem. Udekoruj skórką pomarańczową i ew. miętą.