Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks mandarynkowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Żółtka zmiksuj z cukrem pudrem. Dalej miksując, dodawaj kwaśną śmietanę i olej, a potem mąkę z proszkiem do pieczenia. Mandarynki obierz, podziel na cząstki, usuń błonki. Kilka cząstek odłóż do dekoracji, resztę dodaj do ciasta razem z nektarem. Wmieszaj pianę z białek.
Ciasto przełóż do wyłożonej pergaminem keksówki, piecz 50 min w 150 st. Ostudź, wyjmij z formy. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Zimny keks dekoruj rozetkami z bitej śmietany i odłożonymi mandarynkami.
Czas 50 min; porcja – 360 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety