Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy w przygotowaniu. Czas podany razem z pieczeniem. Przygotowanie 10 minut.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 515
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 267
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 515
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 267
Składniki
Mak zmielić dwa razy. Sparzyć, odcedzić. Ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, cukier waniliowy i tartą bułkę. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą makową. Przełożyć do podłużnej formy keksowej i piec 30 minut w dość gorącym piekarniku. Po wystudzeniu polać dowolną polewą.