Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks kawowo-czekoladowy"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Mąkę , proszek do pieczenia i kakao wymieszać. Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodać roztopioną i przestudzoną Kasię Ekstra Maślany Smak. Masę jajeczno-maślaną połączyć z sypkimi produktami oraz przestudzonym naparem kawowym, wymieszać. Na końcu dodać grubo posiekane orzechy włoskie.
Ciasto przełożyć do wyłożonej pergaminem formy keksowej (22x28cm). Piec ok. 45 minut w 180°C. Po wystudzeniu ciasto polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco