Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks ananasowy w polewie"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9832
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 111
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 54
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9832
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 111
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 54
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem, następnie porcjami dodaj do nich miękką kostkę do pieczenia Kasię i utrzyj całość mikserem. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko.
Ucieraj dalej, aż wszystkie dobrze się połączą. Dorzuć kandyzowaną mieszankę ananasową. Białka ubij, delikatnie domieszaj do ciasta. Foremkę posmaruj Kostką do pieczenia Kasia. Oprósz tartą bułką. Nałóż do niej ciasto. Keks piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Gotowe ciasto ostrożnie wyjmij z formy, wystudź. Oblej polewą albo posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania 55 minut Temperatura pieczenia 180°C Forma ok. 24 x10 cmŹródło: Tina