Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla tych co nie lubią zbyt słodkich ciast:) W wyglądzie przypomina murzynka:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Składniki
Kawę, margarynę, cukier,cukier waniliowy i wodę zagotować. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać żółtka, proszek do pieczenia i mąkę. Do powstałej masy delikatnie dodać ubite białka i wymieszać. Ciasto wyłożyć na wąską blaszkę i piec ok. 40-45 min. w temperaturze ok 180 stopni.
Ciasto można posypać cukrem pudrem albo polać polewą najlepiej białą.