Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Katarzynki z kremem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
??Białka ubij mikserem na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Zmniejsz obroty i w trakcie miksowania dodawaj po jednym żółtku.
??Następnie dolej olej i delikatnie mieszając, połącz całość z mąką oraz proszkiem do pieczenia.
Formę o wymiarach 23x28 wysmaruj masłem, oprósz bułką tartą i wlej masę.
Wstaw biszkopt do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Po 25 minutach wyjmij, os tudź i przekrój wzdłuż.
?Wymieszany z mlekiem budyń zagotuj. Połącz z margaryną utartą z cukrem pudrem.
W formie ułóż warstwami: pół biszkoptu, powidła, pierniczki oraz 2/3 kremu. Na nim umieść drugą część ciasta i krem. Wierzch posyp czekoladą i gwiazdkami.
Czas przygotowania: 120 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax