Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karpatka z małym urozmaiceniem. Galaretka dodaje jej fajnego owocowego smaczku.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5023
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5023
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Składniki
Ciasto: Zagotowałem szklankę wody z połową margaryny, następnie dodałem szklankę mąki i gotowałem ciągle mieszając do uzyskania gładkiej masy. Po wystudzeniu wbijałem pojedynczo jajka, miksowałem 5-10 minut.
Ciasto podzieliłem na pól. Dwie blachy (25x30) wyłożyłem papierem do pieczenia i na każdej rozsmarowałem połowę ciasta. Piekłem 25 minut w 200 stopniach.
Krem: Połowę mleka zagotowałem, w drugiej połowie rozprowadziłem budyń z cukrem i 2 łyżki mąki. Do gotującego się mleka rozprowadzony budyń i gotowałem ciągle mieszając. Gęstą masę budyniową zostawiłem do ostygnięcia.
Masło ubiłem na puszystą masę i dodawałem do niej przestudzona masę budyniową. Powoli miksowałem do uzyskania gładkiego kremu.
Galaretkę przygotowałem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zostawiłem do zgęstnienia. Gdy galaretka osiągnęła konsystencję gęstego żelu posmarowałem nią płat ciasta. Drugi płat posmarowałem kremem i złożyłem je razem tworząc całość.
Ciasto najlepiej trzymać w lodówce.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem kurkumę. Do kremu dodałem kurkumę i płatki owsiane.