Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam wersję ekspresową karpatki na cieście francuskim. Mało pracy, a efekt zadowalający. Ciasto jest kruche i rozpływa się w ustach. Polecam, szczególnie osobom, które uwielbiają wszystko co budyniowe :-)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 21
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 576
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 21
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 576
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Płaty ciasta francuskiego rozłożyć na dwóch równych blachach. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C w funkcji góra-dół przez 20 minut, do momentu zrumienienia się. Ciasta francuskie wystudzić.
Odlać szklankę mleka i rozpuścić w nim dokładnie budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Na gotujące mleko wlać rozpuszczone budynie i mieszać na małym ogniu, do momentu aż zgęstnieje. Budyń lekko ostudzić i zaraz dodać do niego masło, dokładnie wymieszać. Ciepłym kremem przełożyć blaty ciasta. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!