Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejne ciacho które zaskoczy na gościnnym stole.
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 218
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 218
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
500 ml mleka przelać do rondelka, dodać cukier- zagotować. Do reszty mleka dodać budynie oraz mąkę - wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Gotować ciągle mieszając do momentu, aż budyń zgęstnieje. Masę budyniową przestudzić.
Miękkie masło utrzeć na puch, następnie dodawać po jednej łyżce przestudzonego budyniu- zmiksować na gładki krem.
Dno tortownicy ( średnica 20cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć polowe groszku ptysiowego - 80g
Na groszek wyłożyć krem budyniowy, a następnie pozostały groszek. Karpatkę schłodzić w lodowce - najlepiej przez całą noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.