Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodowe płaty, przełożone budyniem i masą kajmakową. Zwieńczone orzechami.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 69
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 801
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 69
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 801
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, posiekać z masłem. Dodać pozostałe składniki i zagnieść na gładki ciasto. Podzielić na 3 części. Piekarnik nagrzać do 170 st C. Piec każdy płat osobno około 8-12 minut. Forma to ok 20x30cm. Budynie ugotować zgodnie i instrukcją na opakowaniu. Do gorącego dodać masło. Jeszcze ciepłym kremem przełożyć pierwszy upieczony blat. Do pozostałej części kremu dodać kajmak. Przełożyć nim kolejne warstwy ciasta. Wierzch posypać orzechami.