Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne i rozpływające się w ustach ciacho. Bardzo polecam:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Masło rozpuścić i lekko przestudzić. Mąkę,jajka,pr.do pieczenia,olejek ,cukier zmiksować ,dodając likier oraz mleko. Pod koniec dodać masło i zmiksować. Wylać ciasto na kwadratową tortownicę 25/25cm,wyścieloną papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka około 40min. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół. Ubić śmietanki a pod koniec dodać śźmietan-fix. Ciasto przełożyć śmietaną,przykryć drugim ciastem. Na wierzch zrobić polewę. Masło ,cukier ,kakao rozpuścić ,dodać wodę gorącą i zagotować do rozpuszczenia składników. Polewę rozprowadzić na wierzchu ciasta.
Smacznego życzę!