Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Herbatniki zgniatamy "w drobny mak" ( robię to tłuczkiem można też w moździerzu )
Żółtka oddzielamy od białek . Do wysokiego naczynia wsypujemy cukier waniliowy i zwykły cukier oraz kakao wszystko ucieramy na kogel mogel mikserem.
W rondelku rozpuszczamy masło trzeba to robić powoli aby nam się nie przypaliło . Rozpuszczone masło wylewamy do naczynia z herbatnikami a na to kogel mogel. Wszystko mieszamy łyżeczką do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu formujemy dłońmi kuleczki i oprószamy wiórkami kokosowymi. Najlepiej smakuje kiedy złapie temperaturę z lodówki. Rafaelki można podawać solo lub z lodami :) . Zdjęć gotowych kuleczek nie zdążyłam zrobić wszystko zostało błyskawicznie zjedzone - takie pyszne :)