Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka kakaowe z kształcie księżyca. Odpowiednio słodkie, mega kruche i bardzo smaczne. Polecam.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1084
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1084
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Dodajemy jajka i masło. Zagniatamy ciasto. Następnie wsypujemy kakao i ponownie zagniatamy. Ciasto owijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce około godzimy. Następnie z ciasta formujemy wałek grubości około 1 cm i kroimy na szerokość około 5-6 cm. Wałeczki zwijamy tak aby powstały księżyce. Księżyce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku. Ciasteczka jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze. Smacznego ;)