Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kabaczki faszerowane tofu"
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Składniki
Zetnij wierzchy z kabaczków, wydrąż środki. Oprósz je solą. Miąższ drobno posiekaj, odrzucając pestki. Kostkę tofu osącz, pokrój drobno lub rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Smaż tofu, aż się lekko zezłoci.
Dodaj miąższ z kabaczków, przecier, posiekany czosnek i zioła. Smaż kilka minut. Farsz dopraw solą i pieprzem. Nałóż do wydrążonych kabaczków (wcześniej osusz je w środku). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 30-35 minut.
porcje czas ok. 50 min; porcja – 290 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety