Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jogurtowiec z czarną porzeczką. Bez pieczenia, słodko - kwaskowaty, mocno schłodzony jest idealny na gorące dni.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia. 3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia.
Do blendera wrzucamy ciasteczka oreo, miękkie masło (może być roztopione) i blendujemy do dokładnego połączenia się składników. Wykładamy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Do misy miksera wlewamy kremówkę i ubijamy. Dodajemy cukier puder, mascarpone, jogurt grecki i ostudzona żelatynę. Chwilkę jeszcze miksujemy. Połowę masy przelewamy do tortownicy na spód ciasteczkowy. Do drugiej połowy masy dodajemy 400 g. czarnych porzeczek i dobrze mieszamy. Masę z porzeczkami przelewamy do tortownicy. Tortownicę wstawiamy do zamrażalnika na 10 min. Gdy masa jogurtowa dobrze nam się schłodzi dekorujemy ją owocami i na górę ostrożnie wlewamy ostudzoną galaretkę. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 do 24 godz.
Do wysokiego naczynia wlewamy dobrze schłodzone mleko, wsypujemy śnieżkę i ubijamy mikserem na sztywno. Bitą śmietaną dekorujemy ciasto.