Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jogurtowe ciasto z rabarbarem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 320
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3210
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 320
Składniki
Obydwie mąki, cukier, tłuszcz, żółtka, proszek do pieczenia i jogurt zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części, na pół godziny wkładamy o lodówki.
W tym czasie myjemy, obieramy i kroimy rabarbar. Zasypujemy cukrem i cynamonem, mieszamy i odstawiamy.
Blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylepiamy jedną, rozwałkowaną częścią ciasta. Nakłuwamy widelcem.
Na ciasto wysypujemy rabarbar osączony z soku, który puścił. Nakrywamy drugą częścią rozwałkowanego ciasta, ponownie nakłuwamy i wkładamy na 35-40 minut do piekarnika nagrzanego do 185-190oC. Pieczemy na złoty kolor.
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji około 0,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 194 kcal Białko 2,8 g/Tłuszcz 7,7 g/Węglowodany 31 gŹródło: Rewia