Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kwadratową formę 20 x 20 cm.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 208
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 208
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki mokre - jogurt, olej, jajka. Następnie dodajemy składniki suche - kakao, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, miąższ wanilii, cukier. Wszystko mieszamy na gładką masę. Ciasto przekładamy do formy, a na wierzch wykładami pokrojone w plastry jabłka, delikatnie wciskając je w ciasto, ale nie zanurzając całkowicie. Można ewentualnie oprószyć wystające jabłka dodatkowo cukrem. Ciasto pieczemy ok. 40 min. w 180 st. C, sprawdzając patyczkiem stopień upieczenia. Ciasto jest wilgotne, ale lekkie. Polecam.