Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i wilgotne jogurtowe ciasto,zwieńczone plasterkami jabłek,oprószone cynamonem i cukrem.Pyszny dodatek do kawy lub herbaty.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 219
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia,boki wysmarować tłuszczem.
Masło utrzeć z cukrem,aż masa będzie lekka i puszysta. Dodać po jednym jajku i dokładnie wymieszać po każdym dodaniu. Dodać ekstrakt waniliowy,wymieszać.
W osobnej misce wymieszać mąkę,proszek do pieczenia i sól.Dodać mieszaninę mąki do przygotowanej wcześniej mokrej masy,wymieszać a następnie dodać jogurt i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do przygotowanej formy i wygładzić łyżką.
Jabłko obrać,wydrążyć i pokroić w cienkie plasterki.Ułożyć plasterki na masę,zaczynając od środka.
Do małej miski wsypać cukier i cynamon,wymieszać i posypać po wierzchu dość obficie. Rozpuszczonym masłem skropić po wierzchu.
Piec przez 45 minut lub do momentu,aż patyczek testowy jest czysty.Pozostawić w formie 5 minut do ostygnięcia,wyjąć z tortownicy i zajadać.