Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jogurtowe ciasto ma naprawdę wdzięczny smak:). Czuć w nim jogurt, jest wilgotne i mocno cytrynowe za sprawą startej skórki cytryny i cytrynowego lukru. Przepis ten widywałam tyle razy na różnych blogach, forach, że w końcu postanowiłam się skusić, z drobnymi modyfikacjami:).
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 191
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 191
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy wraz z cukrem i cukrem waniliowym kilka minut aż zrobią się puszyste. Cały czas miksując dolewamy olej, skórkę cytrynową i na zmianę w 3-4 turach mąkę i jogurt.
Ciasto wylewamy do keksówki (o długości około 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 1h, do suchego patyczka.
Przygotowujemy lukier: do cukru pudru wkrapiamy sok z cytryny, do uzyskania gęstego lukru. Rozsmarowujemy go na przestudzonym cieście.