Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jeżyki bananowe"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Biszkopt: białka i cukier ubij. Żółtka utrzyj z octem i kawą. Połącz z resztą. Piecz 25 min w 180°C w formie o śr. 23 cm. Przekrój na 2 krążki, nasącz ponczem. Z każdej strony odetnij kawałek o szer. 4 cm i 2 małe trójkąty z przodu, tworząc „pyszczek”. Masa: schłodzoną kremówkę i resztę składników ubij.
Banany obierz, przekrój wzdłuż na pół. Trzy ułóż na cieście, posmaruj masą. Ułóż ciasto, posmaruj masą, ułóż banana. Odcięte boki posmaruj masą, ułóż pionowo na cieście, robiąc „grzbiet”, przykryj masą. Resztę ciasta pokrusz, wymieszaj z posypką czekoladową, posyp jeżyka. Schłodź.
Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie